MarkoMSalo Asian keskeltä mutta useimmiten vierestä

Kaikki blogit puheenaiheesta Karjalan palautus

- VAADIMME saada tietää, koska tästä* kerrotaan KANSALLE!!

Alkaa tässä näet itse kunkin kärsivällisyys vähän noin niin kuin haeskella lievästi sanoen mukavuusalueellemme kohtuudella vielä asettuvia rajojaan. SIIS että toteutuuko se oikeus ja kohtuus joskus ja millä aikajänteellä olisi tarkoitus, sikäli kuin se yleensä on meidän ja itänaapurin valtiojohdosta kiinni?

Putin, KGB, Karjalan palautus ja Vappu!

Miten Viipurin läänin venäläismiehityksen lopettamiskehitys, naapurimaamme johtajan tiedustelukoneistotausta ja Первомай eli wappurieha liittyvät yhteen? 

- Näin:

Wiipuri palautuu

 Venäjä pommitti Tsetsenian toisessa sodassa 1999-2009 pääkaupungin Groznyn maan tasalle. Mutta sen jälkeen Venäjä  on rakentanut sen ripeästi kokonaan uuteen loistoon.

Venäjä valloitti Suomelta Karjalan kahdessa sodassa 1939-1944.  Vielä 74 vuotta myöhemmin Viipurin pommitusten jälkiä ei paljoakaan ole siivottu, puhumattakaan jälleenrakentamisesta. Mistä tämä johtuu?

Viipuri on upean  miljoonakaupungin Pietarin lähellä. Miksi Viipuri on päästetty rappiolle, lähes kaatopaikkakuntoon?

Venäjän Karjalaa ei haluta kehittää?

Monet ovat tämän tiedon oivaltaessaan aloittaneet väkivahvan parjaamiskampanjan itäistä naapuriamme kohtaan. Me hävisimme osan Karjalasta aloittamamme Jatkosodan myötä - ”lopullisenkin palautumismahdollisuuden” pienestä mahdollisuudesta – näinkö?

 

Lahjoitetaan Karjala Takaisin -auto

Lahjoitetaan Karjala Takaisin -auto  henkilölle, joka lupaa jatkaa aktiivisesti asiasta tiedottamista.

Hajasijoitusko meidät pelastaa?

Tämä artikkeli on myös videona kuvineen

Syntyykö hajasijoituksessa kasvuvetureita?

Oletko tullut ajatelleeksi, että suomalainen politiikka suosii hajasijoitusta? Kuitenkaan talous- ja kasvuvetureita ei synnyt hajasijoituksella, vaan keskittämällä.

Tämän videon aiheena ovatkin talousvetureita synnyttävät tapahtumat. Voidaan samalla puhua myös agglomeraatiosta eli toimialakantavuudesta, johon tässä artikkelissa pääosin keskitymme.

Metropoli tarvitsee palvelukehiä

Avautuuko mahdollisuus Karjalan palauttamiseen?

Onko kenties Suomelle avautumassa tulevaisuudessa vielä uusi mahdollisuus Karjalan saamiseksi takaisin?

 

”Amerikkalaisen Stratfor-tiedusteluyhtiön  kymmenvuosiennusteessa uskotaan Venäjän hajoavan Moskovan vallan heikkenemisen myötä. Ennusteen mukaan esimerkiksi Puola, Unkari ja Romania yrittävät saada takaisin Venäjälle menetettyjä alueitaan. Ennusteen mukaan myös Karjala pyrkii liittymään uudelleen Suomeen.

Solowin taloudellinen malli ja win-win -palautus

 

Kansainvälisessä kilpailussa selviäminen edellyttää pitkälle vietyä teknologian kehittämistä ja siitä johtuvaa tuottavuuden nousua. Siksi on tarpeen löytää talouskasvua aiheuttavat tekijät. Ne voidaan löytää esimerkiksi niin kutsutusta Solowin mallista. Siinä tuodaan esille neljä keskeisintä kasvua aiheuttavaa tekijäryhmää:
 
1.  Teknologian kehitys
2.  Pääoman akkumuloituminen
3.  Inhimillisen pääoman kehittyminen
4.  Väestön kasvu 

IS: Suojärveläisvaltuutettu Venäjän vankilaan kansantasavaltaseparatistina?

Mielenosoituksessa ilman huppua heitetty ehdotus kansanäänestyksen järjestämisestä  ilman pieniä vihreitä vaalitarkkailijoita mm. itsenäisen Suomen alkuperäisellä alueella Viipurin läänissä uhkaa Ilta-Sanomien uutisen mukaan viedä Suojärven miehityshallinnossa viime aikoina toimineen kaupunginvaltuutetun jopa neljäksi vuodeksi vankilaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä